Het Catharina van Clevepark en de Catharina van Clevelaan zijn met elkaar verbonden door een brug.  Zo ziet die brug er nu uit.

En zo zou de brug er (weer) uit kunnen gaan zien.

In oktober 2019 is de stichting Warnersbrug opgericht om deze brug weer in zijn oude glorie te herstellen. Eens was de brug een bijzondere plek in de wijk waar je even rustig op een bankje kon gaan zitten. Nu is het een plek waar auto’s half op de stoep parkeren en waar fietsen zelden een plezier is

Contact.

Stichting Warnersbrug
Locatieadres:
t.o. Villa Randwijck,
Catharina van Clevepark 10
1181 AT Amstelveen

Secretariaat:
p/a Dolf van den Bos
Catharina van Renneslaan 25
1187HS Amstelveen.

Telefoon 0612 139 394
Mail: stichting@warnersbrug.nl
Website: www.warnersbrug.nl

KvK-nummer 76133192
Bank NL09INGB0008723068

Kijk ook op onze Facebookpagina.


F. A. Warners

Een belangrijke grondlegger van Tuindorp Randwijck tussen 1925 en 1935. Zijn brug is inmiddels al in een 3D virtueel herbouwd. U ziet hieronder wat screenshot maar u kunt zelf ook over zijn gereconstueerde brug zweven via deze link.


25 ansichtkaarten van oud Randwijck.

Om de inspanningen te ondersteunen kunt  een set van 25 oude ansichtkaarten van Randwijck in vroeger tijden aanschaffen. De achterzijde van de kaarten is voorzien van een korte beschrijving van de afgebeelde locatie maar verder volledig beschrijfbaar. Een set van 25 ansichtkaarten kost € 30. De opbrengst komt in zijn geheel ten goed aan de brug.
U kunt de set ansichtkaarten bestellen door € 30 (of een veelvoud daarvan als u meer sets wilt bestellen) over te maken naar NL09INGB0008723068 t.n.v. Stichting Warnersbrug onder vermelding van “set ansichtkaarten” en uw huisadres.
Virtuele bakstenen.

Om de brug beetje voor beetje denkbeeldig op te bouwen heeft de stichting Warnersbrug een baksteunactie opgezet. In deze flyer wordt alles uitgelegd. U kunt één of meer virtuele bakstenen (à € 10 per stuk) doneren aan het brugfonds. Dat kunt u doen door geld te storten op de bankrekening van de stichting. Rekeningnummer NL09INGB0008723068. Vermeld s.v.p. ook uw postadres zodat zij u een bedankje kunnen sturen.

Henka Bohlander maakte het baksteunschilderij.


Henka Bohlander-van Roo voltooide haar opleiding bij de Wackers Academie in Amsterdam. Voor de stillevens van bakstenen maakt ze composities van oude gebruikte stenen om hiermee een opstelling te creëren en vervolgens te schilderen. De gebruikte stenen zijn vooral Waalse en Utrechtse handvormen, dieprood van kleur en met een onregelmatige structuur.


Artikel in het Amstelveens Nieuwsblad (online) van 29 oktober 2019.

Klik hier het plaatje om het complete artikel te zien.

Verdere achtergond-informatie.

Op de volgende pagina vindt u meer informatie zoals een televisie item dat RTVA uitzond op 25 april 2015.
Verder kunt u foto's van de oude situatie en de huidige situatie bekijken.
U kunt ook kijken op onze Facebookpagina.